Základní organizace Strany zelených v Jesenici vznikla v listopadu 2016, jakožto subjekt volně navazující na myšlenky volno svazkového občanského hnutí Zelená pro Jesenici inspirovaného zelenou politikou. Základní organizaci založilo pod vedením Mgr. Petra Brože Ph.D. několik místních občanských aktivistů a aktivistek, kteří se dlouhodobě snaží zlepšovat fungování a transparentnost našeho města, ale i jeho vzhled a místní společenský život. Naše členka, Jana Vidímová, je ve volebním období 2018-2022 radní města Jesenice a naši členové, členky a sympatizanti jsou členy rozličných komisí našeho města.

Vyjma spolupodílení se na správě města Jesenice se také snažíme o věcné a objektivní informování občanů Jesenice o aktuálním dění v naší obci.

Chtěli byste se do aktivit základní organizace Strany zelených v Jesenici zapojit? Neváhejte a staňte se našimi členy. Případně budeme rádi, když nás v našich aktivitách podpoříte finančně.