22. 5. 2017

16. května 2017 vyšlo díky facebookovému příspěvku Ivy Řehulkové, nezařazené zastupitelky zvolené za ANO, najevo, že mezi vedením města Jesenice a jeho poradním orgánem, Stavení komisí, probíhá spor. Z otevřeného dopisu, který Stavební komise zaslala Radě obce se dozvídáme, že stavební komise nedostává od vedení obce podklady, díky čemuž nemůže vykonávat svou náplň, tedy radit vedení města se stavebními záměry.

Tento otevřený dopis se následně stal i předmětem rady města ze dne 11. května 2017. Viz níže.

Jak je vidno ze zápisu, rada se se vzniklou situací vypořádala po svém – delegováním veškerých rozhodovacích pravomocí ohledně výstavby na jediného úředníka městského úřadu. Tímto krokem došlo v podstatě k tomu, že stavební komise zcela pozbyla zcela svého smyslu, aniž by ale byla formálně zrušena. Navenek se tak bude stále zdát, že město Jesenice má ohledně výstavby svůj poradní orgán, stavební komisi, i když ta je zcela efektivně ochromena neposkytováním materiálů. Dle vyjádření Ivy Řehulkové stavební komise neviděla (a tedy ani neprojednávala) ani projekt nové základní školy. Bohužel, na oficiálním webu Jesenice se k tomuto sporu nedají dohledat žádné další informace, které by umožnily vidět věc z pohledu protistrany.

Nicméně jeví se mi pravděpodobné, že tento krok je jen vyústěním dlouhotrvající krize mezi vedením města a Ivou Řehulkovou (vzpomeňme si na pozbytí funkce místostarostky či na nedávné odvolání Ivy Řehulkové z funkce určené zastupitelky pro územní rozvoj). Uvidíme tak, jak se bude situace vyvíjet dále.

Petr Brož

Jste spokojeni s nabízeným informačním servisem o dění v Jesenici a jejím okolí, nebo sympatizujete s našimi názory a cíli a chtěli byste nás v další práci podpořit? Máte možnost tak učinit skrze zaslání finančního daru na transparentní účet Strany zelených s uvedením textu „ZO Jesenice“ v předmětu zprávy. Jen s Vaší pomocí můžeme dále růst 🙂